• Buffaloberry - Η νέα πολλά υποσχόμενη σούπερ τροφή

    Ξεχάστε όσα ξέρατε για το acai berry, to goji berry και τις ισχυρές αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Το νέο "σούπερ" φρούτο ονομάζεται buffaloberry.
    buffaloberry

    Το buffaloberry, με την επιστημονική ονομασία Shepherdia argentea, κατάγεται από την Βόρεια Αμερική. Είναι ένας θάμνος, ο οποίος μπορεί να φτάσει σε ύψος ακόμα και τα 6 μέτρα και αποτελείται από τρία είδη:
    • το Silver buffaloberry
    • το Russet buffaloberry
    • το Roundleaf buffaloberry.
    Οι καρποί που παράγουν είναι χρώματος κόκκινου - πορτοκαλί ή κίτρινου, έχουν ξινόπικρη γεύση, ενώ η διάμετρος τους κυμαίνεται από 3 - 5mm.

    Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως:

    Tο Λυκοπένιο
    Ισχυρό αντιοξειδωτικό, της οικογένειας των καροτενοειδών, γνωστό για την ιδιότητα του να δίνει κόκκινο χρώμα στα φρούτα και στα λαχανικά, με ιδιαίτερα οφέλη στην καταπολέμηση κάποιων ειδών καρκίνου. Το buffaloberry περιέχει σε μεγάλη ποσότητα μία ένωση του λυκοπενίου, το methyl apo-6'-lycopenoate.

    Την Βιταμίνη C
    Γνωστή για τις αντιοξειδωτικές τις ιδιότητες, με ένα πλήθος οφελών για τον οργανισμό.

    Τις Φαινόλες
    Με αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

    Τις Σαπωνίνες 
    Φυτοχημικά που βρίσκονται κυρίως στα όσπρια, με ιδιαίτερα ευεργετικά οφέλη στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην μείωση της χοληστερόλης, στην προστασία από την απώλεια οστικής μάζας, καθώς επίσης και στις αντι-νεοπλασματικές και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

    Μία νέα βιομηχανία ανθίζει, καθώς βρίσκουμε το buffaloberry σε ένα πλήθος προϊόντων, όπως π.χ. μέλι, κρασί, γαλακτοκομικά, συμπληρώματα διατροφής αλλά και φρέσκο ή αποξηραμένο.